Pemain Loteri Eurojackpot di Berlin Menjaringkan Hadiah Utama 0M
Toto

Pemain Loteri Eurojackpot di Berlin Menjaringkan Hadiah Utama $120M

Peluang memenangi loteri Eurojackpot adalah sekitar satu dalam 140 juta. Namun, pada satu ketika, seseorang boleh melakukannya, seperti yang berlaku kepada seorang pemain di Berlin, yang memperoleh hadiah maksimum €120 juta (AS$120.9 juta) minggu lalu.

Eurojackpot
Tanda untuk Eurojackpot di Jerman menunjukkan pemain berapa banyak yang mereka boleh menang dalam seri baru-baru ini. Seorang pemain mengambil Togel SGP hadiah pada 7 November, menjadikannya salah satu daripada dua pembayaran terbesar dalam loteri tahun ini. (Imej: News.de )
Eurojackpot menemui pemenang buat kali pertama selepas 16 seri tanpa kemenangan hadiah utama, seperti yang diumumkan Westlotto berikutan undian di Helsinki. Seseorang telah melangkah ke hadapan untuk menuntut kemenangan, walaupun pengendali loteri tidak memberikan maklumat lanjut.

Walaupun terdapat beberapa pemenang loteri di Jerman, ibu kotanya Berlin tidak pernah bertuah. Seperti semua pembayaran loteri di negara ini, individu atau kumpulan yang menang boleh menyimpan keseluruhan jumlah itu kerana kemenangan loteri adalah bebas cukai.

18 negara Eropah yang mengambil bahagian menukar peraturan untuk ulang tahun ke-10 loteri pada akhir Mac 2022. Kemudian, mereka menaikkan had atas daripada €90 juta kepada €120 juta (AS$90.7 juta kepada $120.9 juta). Pada bulan Mei, kumpulan dari Rhine-Westphalia Utara memperoleh €110 juta (AS$110.85 juta) pada Mei, mencatat rekod kemenangan untuk Jerman.

Eurojackpot Mencapai Ketinggian Baharu
Hadiah jackpot terkini mengatasi itu dan menandakan kali kedua tahun ini tiket sepadan dengan semua nombor yang betul untuk €120 juta. Julai lalu, jackpot bernilai €120 juta pergi ke tiket yang menang di Denmark.

Sehingga peraturan berubah pada musim bunga, pemain Jerman di Baden-Württemberg, Bavaria, Hesse, dan Rhine-Westphalia Utara memenangi hadiah utama sebanyak €90 juta. North Rhine-Westphalia mempunyai dua pemenang besar.

Menurut Westlotto, 17 pemain lain, atau kumpulan pemain, memenangi hadiah kedua, kerana pemain Berlin itu memenangi yang besar. Terdapat pembayaran bernilai €18 juta, yang juga mencatat rekod Eurojackpot.

Baden-Württemberg menyaksikan empat tiket memenangi €1.2 juta (AS$1.2 juta). Pada masa yang sama, tiga tiket di Bavaria mengumpul jumlah yang sama, seperti yang dilakukan setiap satu di Berlin, Rhineland-Palatinate, dan Hesse. Satu tiket yang sepadan di Rhine-Westphalia Utara ditambah kepada pembayaran besar-besaran.

Terdapat pemenang yang sama di Denmark, Hungary dan Poland. Pembayaran €18 juta mengatasi rekod €15 juta, yang bertahan sejak 7 Februari 2020.

Eurojackpot hanyalah satu daripada beberapa pilihan yang tersedia untuk Pengeluaran Sidney pengguna Jerman. Spiel 77, Super 6, dan Glücksspirale, antara lain, juga tersedia. Selepas Eurojackpot, loteri terbesar ialah Lotto negara. Ia mempunyai pembayaran maksimum €45 juta (AS$45.2 juta).

Dikalahkan oleh Powerball
Sebesar hadiah Eurojackpot terkini, ia masih jauh lebih kecil daripada jackpot Powerball di AS minggu ini. Tiket yang dijual di stesen servis di Altadena, Calif., menyamai semua enam nombor dalam cabutan 7 November, dengan hadiah utama $2.04 bilion.

Cabutan sepatutnya berlaku pada malam Isnin. Tetapi ia ditangguhkan selepas salah satu negeri yang mengambil bahagian, yang mengalami pembelian yang dijalankan, memerlukan lebih banyak masa untuk menyelesaikan langkah keselamatan yang diperlukan.

Pemenang, yang belum dikenal pasti, boleh menerima pembayaran kira-kira $1.4 bilion (sebelum cukai). Pilihan lain ialah menerima jumlah yang dibayar selama tiga dekad dalam anuiti.

Walaupun identiti pemenang masih disembunyikan, identiti pemilik kedai HK Prize serbaneka yang menjual tiket itu tidak. Joe Chahayed, menurut TMZ , ialah pemilik di sebalik Pusat Servis Joe, dan juga bapa mertua bekas pemain pertahanan Cincinnati Bengals Domata Peko, Sr. Kerana kedainya menjual tiket yang menang, Chahayed akan menerima $1 juta daripada Powerball .